Kulttuurisuunnitteluseminaari – Seminarium om kulturplanering

Kulttuurisuunnittelu, kaupunkikehittämisen uusi näkökulma

Tervetuloa seminaariin ja kirjanjulkistamistilaisuuteen Sipooseen 6.10.

Aika: 10-12. Kahvitarjoilu 09.30-10 välisenä aikana.

Paikka: Lilla Villan (Jussaksentie 16), Nikkilä.

Puhujat: Maunu Häyrynen, Helka Kalliomäki, Antti Wallin, Vesa-Pekka Rannikko ja Pilvi Nummi.

Tervehdyspuhe ja malja: Kunnanjohtaja Mikael Grannas

Kulttuurisuunnittelu, cultural planning, on maailmalla jo pitkään käytetty kaupunkikehittämisen malli, joka tekee nyt tuloaan Suomeen. Se perustuu laajaan käsitykseen kulttuurista elämäntapana, paikallisten yhteisöjen osallistumiseen ja hallinnon sektorirajojen ylittämiseen. Kulttuurisuunnittelu tarjoaa vaihtoehdon ylhäältä ohjatulle, instituutiovetoiselle ja välineelliselle ”luovan kaupungin” kehittämiselle. Siinä pyritään poikkihallinnollisten prosessien avulla palauttamaan paikan ja yhteisöjen kokonaisvaltainen ymmärrys ja aito vuorovaikutus kaupunkisuunnittelun ja kulttuuritoiminnan perustaksi. Päämääränä on paikallisiin identiteetteihin perustuva, reilu ja joustava kehittäminen. Kirjan tekijät ovat toteuttaneet kulttuurisuunnittelua ja sitä vastaavia hankkeita Suomessa ja Ruotsissa. Kirja on ensimmäinen näkökulmaa laajasti esittelevä tutkimusjulkaisu Suomessa ja sen ovat toimittaneet Maunu Häyrynen ja Antti Wallin.

Järjestäjä: Sipoon kunnan Kulttuuripalvelut yhteistyössä kehitys- ja kaavoituskeskuksen kanssa. Vapaa pääsy.

Lisätietoja aiheesta: Prof. Maunu Häyrynen, mauhay@utu.fi, 040-8649406.

Ilmoittautuminen: Katja Sågbom, kulttuurisuunnittelija, katja.sagbom@sipoo.fi

Tapahtuma Facebookissa

 

Att planera kulturellt i stadsutveckling

Välkomna till seminariet och book-releasen i Sibbo 6.10.

Tid: 10-12. Kaffeservering mellan 9.30-10.00.

Plats: Lilla Villan (Jussasvägen 16), Nickby.

Talare: Maunu Häyrynen, Helka Kalliomäki, Antti Wallin, Vesa-Pekka Rannikko ja Pilvi Nummi.

Hälsningsord och skål: Kommundirektör Mikael Grannas

Kulturplanering, cultural planning, en stadsutvecklingsmodell som länge har använts ute i världen, kommer nu till Finland. Den grundar sig på en vid uppfattning om kulturen som livsstil, de lokala gemenskapernas deltagande och överskridande av förvaltningens sektorgränser. Kulturplaneringen erbjuder ett alternativ till det toppstyrda, institutionsbundna och instrumentella utvecklandet av ”den skapande staden”. Genom tväradministrativa processer strävar man efter att återupprätta den helhetsmässiga förståelsen för plats och gemenskap som grund för äkta växelverkan i stadsplanering och kulturverksamhet. Målet är en rättvis och flexibel utveckling som baserar sig på de lokala identiteterna. Bokens upphovsmän har förverkligat kulturplanering och motsvarande projekt i Finland och Sverige. Boken är den första forskningspublikationen i Finland som ur ett bredare perspektiv presenterar den här synvinkeln. Red. Maunu Häyrynen och Antti Wallin.

Arrangör: Sibbo kommuns Kulturtjänster i samarbete med utvecklings- och planläggningscentralen. Fritt inträde.

Tilläggsinfo om temat: Prof. Maunu Häyrynen, mauhay@utu.fi , 040-8649406.

Anmälning: Katja Sågbom, kulturplanerare, katja.sagbom@sipoo.fi

Evenemanget på FB

 

 

Kirjoita kommentti - Skriv kommentar

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s