Jaa muistosi Nikkilästä somessa – Dela dina Nickbyminnen i sociala medier

Muistojen Nikkilä

muistojennikkila_kutsuMuistot ovat tärkeä osa alueiden historiaa ja identiteettiä. Arvostus asuinaluetta, rakennuksia ja paikkoja kohtaan kasvaa muistoja ja kokemuksia jakamalla. Muistojen Nikkilä -projektissa selvitetään, minkälaisia muistoja Nikkilän vanhoihin rakennuksiin ja paikkoihin liittyy ja miten vanhoihin rakennuksiin suhtaudutaan.

Menetelminä käytetään karttakyselyä ja sosiaalisen median seurantaa. Maptionnaire-karttakyselyllä kerättiin sekä muistoja että arvioita Nikkilän vanhoista rakennuksista ja maisema-alueista. Kysely päättyi 31.7.2016, mutta muistelu somessa jatkuu edelleen. Some-seuranta on osa väitöskirjatyötä, jossa tutkitaan sosiaalisen median käyttöä kaupunkisuunnittelussa ja kaavoituksessa.

Seuraamme tunnistetta #muistojennikkilä

Tunnisteella #muistojennikkilä jaetut julkaisut poimitaan Twitteristä ja Instagramista. Seuranta kattaa myös Facebookin julkiset viestit, joten esimerkiksi julkisissa Facebook-ryhmissä Nikkilä – Nickby ja Sibbo – Sipoo julkaistut viestit kerätään mukaan, jos niissä on käytetty #muistojennikkilä -tunnistetta.

Jaamme muistoja eteenpäin

Instagramissa Muistojen Nikkilä on nimellä @muistojennikkila ja Twitteriin on juuri avattu tili @nickbyminnen. Molemmissa kanavissa julkaistaan poimintoja Muistojen Nikkilä -kyselystä ja jaetaan edelleen #muistojennikkilä tunnisteella jaettuja kuvia ja viestejä.

Minnenas Nickby

muistojennikkila_kutsu_svMinnen är en viktig del av områdets historia och identitet. Bostadsområdets, byggnadernas och platsens anseende ökar när man delar sina minnen och upplevelser. I projektet Minnenas Nickby utreds hurdana minnen som anknyter till gamla byggnader och platser och hur man förhåller sig till dem.

Kartenkäter och bevakning av sociala medier är metoder som vi har använt. Minnen och värderingar av gamla byggnader och landskapsområden samlades in genom Maptionnaires kartenkät. Enkäten avslutades 31.7.2016 men i de sociala medierna fortsätter minnena delas. Bevakningen av social media ingår i en avhandling där användningen av social media i stadsplaneringen och planläggningen undersöks.

Vi följer taggen #muistojennikkilä

Inlägg som delats med taggen #muistojennikkilä plockas från Twitter och Instagram. Bevakningen täcker också offentliga inlägg i Facebook, så t.ex.inlägg som delats med taggen #muistojennikkilä i offentliga Facebookgrupper som Nikkilä – Nickby och Sibbo – Sipoo plockas med.

Vi delar minnen vidare

Minnenas Nickby finns i Instagram med namnet @muistojennikkila och i Twitter har kontot @nickbyminnen öppnats. I båda kanalerna publiceras plock ur enkäten Minnenas Nickby och vi fortsätter publicera vidare bilder och inlägg som delats med taggen #muistojennikkilä.

Kirjoita kommentti - Skriv kommentar

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s