TaidePumppaamo – KonstPumphuset

X  Vanhan pumppaamon muuttaminen taideteokseksi, TaidePumppaamoksi 

Ensimmäinen näyttely 2017 on vesiaiheinen, taiteilijana/kuraattorina ehdotuksen taiteilija X. Näyttely jakautuu kolmeen kerrokseen, jossa alimmaisessa valotaidetta, keskimmäisessä kerroksessa tilataidetta ja vintillä äänitaidetta. TaidePumppaamo voidaan avata vuosittain Sipoon kunnan nimeämän residenssitaiteilijan näyttelyllä.

TaidePumppaamo siivotaan, maalataan osittain valkoiseksi graffiteja kunnioittaen. Pumppaamon ajan kulku jää näkyviin. Vanhoja sähkövetoja käytetään osittain kierrätettyjen loisteputkivalaisimien asentamiseen. TaidePumppaamo muuttuu pimeään aikaan epäsuoraksi ”valaisimeksi”.

Konsepti soveltuu yhteistyöhön paikallisen taideyhdistyksen kanssa, sekä se työllistää paikallisia työttömiä/opiskelijoita ”näyttelyopas”-tehtävissä.

Kerro, miksi juuri tämä ehdotus olisi mielestäsi sopivin Jokilaaksoon? Kirjoita kommenttisi tämän sivun alaosan kommenttikenttään.

Muut kilpailuehdotukset: Pisarat, Lähde, Jälki
Äänestyslomake

pumpputalo_sisäkuvat


Ändring av det gamla Pumphuset till ett konstverk, KonstPumphuset 

Den första utställningen i KonstPumphuset år 2017 har vatten som tema. Som konstnär/kurator fungerar konstnär X som producerat förslaget.

Utställningen fördelas på tre våningar: på nedersta våningen finns ljuskonst, på mellersta våningen installationskonst och på vinden ljudkonst. KonstPumphuset kan årligen ha vernissage med en utställning av konstnären som kommunen utsett till residenskonstnär.

KonstPumphuset städas och målas delvis vit men så att man aktar graffitin. Tidens tand får synas i pumphuset. En del av de gamla eldragningarna används för att installera återvunna lysrör. I mörker förvandlas KonstPumphuset till en indirekt ”lampa”.

Konceptet lämpar sig för samarbete med den lokala konstföreningen och det sysselsätter lokala arbetslösa/studerande som ”utställningsguider”.

Berätta varför du tycker att detta förslag skulle vara det mest lämpliga för Ådalen? Skriv din kommentar i kommentarfältet nederst på sidan.

De andra tävlingsförslagen: Dropparna, Källan, Jälki
Röstningsblankett

17 Comments

 1. Detta är det enda alster som ger huset ett mervärde genom att det är ett levande verksamhetsställe
  Tämä on elävää toimintaa eikä ainoastaan yksi teos

  Tykkää

 2. Luo jatkuvasti muuntuvan ja paikallisia asukkaita aktivoivan keskuksen. On paljon enemmän kuin taideteos, aktivoi, yhdistää ihmisiä ja tuo uusia virikkeitä ja elämyksiä asukkaille vuodesta toiseen.

  Tykkää

 3. Hyvä kun käytetään vanhaa hyväksi teoksessa ja on muuttuva .yhdistää myös ihmisiä.

  Tykkää

 4. Tämä talo oli kotini 16 vuotta. Olisi mukava nähdä se taas toiminnassa. Harmittaa että talo annettiin mennä niin huonoon kuntoon.

  Tykkää

 5. Tanken att bevara gammalt på nytt sätt är härlig. Skapar aktivitet, är ombytlig, ger möjligheter.

  Tykkää

 6. Hienoa uusiokäyttöä olemassaolevaa nyt maisemaa rumentavaa rakennusta käyttäen!

  Tykkää

 7. Pumppuhuone oli lapsuudenkotini ja olisi hienoa nähdä se taideteoksena. Sisään en tuohon taloon enää mene, mutta ajatus siitä, että se loistaisi valotaiteena on mukava, kun se kerran täytyy säilyttää.

  Tykkää

 8. Hieno! Lapsille teos on myös sopivan jännittävä jo kauempaa, pimeinä iltoina voi katsella hehkuvia ikkunoita ja antaa mielikuvituksen laukata. Erittäin kiinnostava sisältä myös! Olisi kiva päästä jo tutustumaan 🙂

  Tykkää

 9. En ymmärrä minkä takia olemassaolevia graffiteja tulee ”kunnioittaa” kun ainakin minun ja tuttavapiirini näkemyksen mukaan ne ovat lähinnä häpeäpilkku. Olisin itse mieluummin nähnyt pumppaamon seinällä jonkun koko seinän peittävän muraalin tms.

  Pimeällä loistava pumppaamo kuulostaa todella aavemaiselta ja luotaantyöntävältä varsinkin jos nykyiset graffitit jätetään paikalleen. Olisin toivonut pumppaamon rakennukselle jotain muuta käyttöä.

  Pisaroista tulee vähän mieleen vispilät, mutta tykkään älyttömästi siitä että niiden sisään voi mennä, niissä voi ehkä roikkua ja kiipeillä ja ne ottavat paikkansa ympäristöstä helposti.

  Jälki on myös sopivan yksinkertainen ja käsin kosketeltavuudesta plussaa, mutta toivoisin silti Jokilaaksoon jotain enemmän.

  Lähde on nelikon huonoin vaihtoehto ja tylsä ratkaisu.

  Tykkää

 10. Kannatan ! ”Taidepumppaamo” on jo nimenä houkutteleva, taidetta pumppaava talo.

  Jokilaakson viheraluenitelmassa vuonna 2012 johon osallistuin paikallisen taideseuran Sipoon taiteilijoiden edustajana tuli maininta seuran puolesta että rakennus toimisi näyttely/kahvilatilana ja sen toimintaa voisi pyörittää esim. Sipoon taiteilijaseura. Näin tämäkin jo silloin alullepantu idea saisi toteutuksen.

  Tykkää

 11. Ihmiset ja koirat liikkuvat illalla tuolla. Saamme valoa ja kenties iloa. Ikkunat voisivat heijastaa jotain liikettä myös, valon lisäksi. Se tekisi seudusta elävämmän ja yllätyksellisyys säilyisi…

  Tykkää

 12. Eikö olisi parempi kunnostaa ränsistynyt ja turmeltu rakennus pihapiireineen ja saattaa se aktiiviseen käyttöön?

  Tykkää

 13. Rakastan Pumppaamoa! Todella mahtavaa, jos historiallinen ja suojeltu rakennus saa vihdoin uuden elämän. Sen joelle päin antavalla seinällä oleva graffiti on upea taideteos paikallisen lahjakkuuden nuoruusvuosilta. Kunnioittaisi teoksena myös sairaalaan historiaa ja sen valtavaa merkitystä ympäröivälle kyläyhteisölle.
  Ehdottomasti paras ja toimivin ehdotus, ei epäilystäkään asiasta. Muut esitykset pelaavat liikaa vesiteemalla, johon ruovikkoinen ja pahoin saastunut Sipoonjoki ei anna eväitä. Etelä-Sipoossa voisivat toimiakin.

  Tykkää

 14. Detta är ett bra förslag. Att använda en byggnad som redan finns och låta allmänheten få del av det istället för att låta det förfalla.

  Tykkää

Kommentointi on suljettu.