Pisarat – Dropparna

Ihmisen läpikäveltävät teräspisarat

Sadesäällä hulevesikourusta pirskahtavat jättimäisen kokoiset roiskeet köllöttelevät raukeina ruohikolla nenä eri ilmansuuntiin osoittaen.Iso koko houkuttelee ohikulkijan sisäänsä ja luo mielikuvan veden sisäisestä kirkaasta ja valoa siivilöivästä pisarasta. Veden sisällä on oma maailmansa.

Teos tarjoaa avoimen, mielikuvituksellisen, vuorovaikutteisen ja leikittelevän kontaktin katsojan ja veistosarjan välille. Siihen voi tarttua yksittäinen kulkija tai kesäpäivästä nauttiva ystäväjoukko.

Teos sijoittuu avaraan paikkaan ruohokentälle hulevesirännin läheisyyteen. Se on havaittavissa joelta ja puistoalueelta käsin, sekä myös Nikkiläntieltä.

Sijoitukseen vaikuttaa vahvasti puistosuunnitelma. Tarkan kohdan valinta tehdään yhdessä taidetyöryhmän ja pääpuutarhurin kanssa, huomioiden näin myös alueen muut tulevat taidehankkeet ja ennenkaikkea maan muoto suhteessa teokseen.

Kerro, miksi juuri tämä ehdotus olisi mielestäsi sopivin Jokilaaksoon? Kirjoita kommenttisi tämän sivun alaosan kommenttikenttään.

Muut kilpailuehdotukset: TaidePumppaamo, Lähde, Jälki
Äänestyslomake


Ståldroppar som man kan gå igenom 

Då det regnar skvättar det ur dagvattenrännan jättelika stänk som sedan dåsiga ligger utsträckta på gräset, med näsan pekande i olika väderstreck. Den stora storleken lockar förbipasserande att kliva in i verket och skapar en föreställning om en glänsande droppe som filtrerar ljus inne i vattnet där det finns en egen värld. 

Verket skapar en öppen, fantasifull, interaktiv och lekande kontakt mellan åskådaren och serien av skulpturer. Såväl en ensam förbipasserande som en skara vänner som njuter av en sommardag kan ta tag i det.  

Verket ligger på en öppen plats på en gräsplan i närheten av en dagvattenränna. Verket syns från ån och parkområdet och även från Nickbyvägen. Läget påverkas starkt av parkplanen. Det exakta läget väljs i samarbete med konstarbetsgruppen och huvudträdgårdsmästaren, vilket innebär att man även beaktar de övriga kommande konstprojekten i området och framför allt markens form i förhållande till verket.

Berätta varför du tycker att detta förslag skulle vara det mest lämpliga för Ådalen? Skriv din kommentar i kommentarfältet nederst på sidan.

De andra tävlingsförslagen: KonstPumphuset, Källan, Jälki
Röstningsblankett

4 Comments

  1. Haluaisin kävellä Pisaroiden läpi! Siro ja kaunis veistos, joka varmasti sopisi Jokilaakson maisemaan ja toisi siihen uuden yllättävän muodon.

    Tykkää

  2. Hauskat jättipiskot! Sopiiko näitä käyttää kiipeilytelineinä? Olisi hieno somistus esim. piknikpaikalle!

    Tykkää

  3. Tämä on jotain niin järkyttävää, etten voi käsittää, että joku on nähnyt vaivaa luodakseen tällaisen teoksen saati, että joku tästä vielä jotain maksaakin. Pitääkö keksimällä keksiä jotain näin ihmeellistä tänne kauniin luonnon keskelle? Tekotaiteellista ja asukkaita aliarvioivaa.

    Tykkää

Kommentointi on suljettu.